honduran-farmers-find-success-through-high-quality-coffee-and-cocoa-8

HONDURAS – Káva měsíce říjen 2015

Kávou měsíce říjen je… Marcala SHG Honduras.

Název označuje kvalitní kávu pěstovanou v okolí městečka Marcala nedaleko známého La Paz ve středoamerickém Hondurasu. Zkratka SHG pak říká, že káva byla vypěstována  výhradně v oblastech jejichž nadmořská výška přesahuje 1500 m.n.m.  (SHG = Strictly High Grown).

Káva pěstovaná ve vyšších nadmořských výškách roste pomalejším tempem než káva v nižších pěstitelských oblastech. Kávová zrna pak mají větší hustotu, jsou kvalitnější a chuťově výraznější.

Kávová zrna se pak například prodávají na kávové burze nizozemské obchodní společnosti. Káva v Hondurasu tvoří většinový podíl exportu spolu s dalšími zemědělskými produkty  jako jsou banány nebo palmový olej.
Tato káva je zpracována se zřejmou pečlivostí, čehož si můžete všimnout na krásném vzhledu kávových zrn.

Chuť kávy Honduras SHG rozhodně není fádní, vyznačuje se pikantní kyselostí, velmi vyváženou chutí lískových ořechů a čokolády, sladkým ovocným aroma (naleznete citrusový či višňový podtón?), dobrou kyselostí a jemným zakončením, které vyvolá nevšední požitek.

 

Publikováno v Káva měsíce.