ledova kava

PANAMA – káva měsíce srpen 2016

Pokud jste již někdy navštívili středoamerickou Panamu, mohli jste se vydat na jeden z krásných a obahacujících výletů za kávou a její produkcí.

Místní farmář vám s vášní a zapálením popíše pěstování kávy, její sklízení a zpracování. Následně si pak budete moci kávu sami upražit a vypít. Jeho snem je změnit místní komunitu poskytováním kvalitních pracovních míst, darovat jídlo do škol a produkovat  vysoce kvalitní, téměř organickou kávu.

Chuť panamské kávy je živá, šťavnatá a sladká s mnoha přívlastky. Je výrazná, díky čemuž z ní připravíte skvělé letní osvěžení! :)

K dokonalému dni pak stačí už jen dokonalá káva.

Na přípravu LEDOVÉ KÁVY  budete potřebovat čerstvě připravenou kávu, třtinový cukr (volitelné), led, mléko a trochu smetany ke šlehání, pokud ji zrovna máte.

Uvařte espresso a nalijte jej  do menší sklenice. Pokud máte rádi sladké, pak oslaďte malou lžičkou cukru a promíchejte. Sklenici doplňte ledem pod okraj. Opatrně přes led dolijte mlékem a nahoru zakápněte smetanou pro lepší efekt. Užijte si toto ledové osvěžení.

Experimentovat můžete se špetkou kardamonu či ammareta pro získání nového chuťového  zážitku.

 

 

Obrázek přejat z food.com

Publikováno v Káva měsíce.